De ce e bine să mâncăm usturoi și cum ne ajută
Întâi de toate, trebuie spus că usturoiul este o sursă bună demagneziu, vitamină B6, C și B1. De asemenea, acesta este bogat în fosfor, seleniu, calciu, potasiu și fier.
Reduce riscul apariției bolilor de inimă
Principalul motiv pentru care ar trebui să-l mâncăm este că reduce riscul apariției bolilor de inimă. Studiile au demonstrat că o dietă bogată în usturoi scade tensiunea arterială, subțiază sângele, scade nivelul colesterolului "rău", și crește nivelul colesterolului "bun". Toate aceste beneficii sunt datorate usturimii, care conține compuși bogați în sulf. Acești sulfați au rolul de a relaxă vasele de sânge și de a îmbunătăți circulația.
Usturoiul are și proprietatea de antioxidant natural, astfel, acesta ajută organismul în luptă împotrivă radicalilor liberi. Vitamină C, seleniul și manganul sunt antioxidanți foarte puternici care protejează inimă.
Antiinflamator
Poate fi folosit și că antiinflamator. Este indicat să mânaci usturoi când ești răcită,gripată sau ai atac de astm, unde este cazul. Usturoiul omoară bacteriile, chiar și pe cele care sunt rezistente la medicamente. În consecință, usturoiul are proprietăți deantibiotic, datorită conținutului de alicin. Acest compus se produce numai în momentul în care cățelul de usturoi este tăiat sau zdrobit. Cu cât este tocat mai mărunt sau pisat mai bine, cu atât efectul terapeutic va fi mai puternic.
Reduce riscul de apariție a cancerului de colon
Unele studii arată că dacă mănânci usturoi de câteva ori pe săptămâna, riscul aparitieicancerului de colon este redus.
Distrugând bacteria H.Pylori care se află în stomac, este posibil că usturoiul să reducă apariția cancerului de stomac.
Usturoiul poate combate 3 complicații date de diabet, și anume: nefropatiile,retinopatiile și nevropatiile. Acest lucru este datorat conținutului bogat în antioxidanți.
Indicat în curele de slăbire
Totodată, studiile arată că usturoiul poate fi folosit cu succes în curele de slăbit, deoarece alicinul previne îngrășarea, pe lângă faptul că scade tensiunea arterială, nivelul insulinei și al trigliceridelor.
Vindecă acneea
Multe persoane cred că usturoiul ajută la vindecarea acneei. Consumul de usturoi ajută organismul să elimine toxinele și, astfel, să reducă acneea. Însă, pentru acest tratament usturoiul trebuie consumat numai crud.
Poate da rezultate pozitive și împotrivă durerilor de picioare, cauzate de o circulație sangvina defectuoasă, de nivelul ridicat al colesterolului sau de tensiune arterială mare.
Cine consumă usturoi pentru proprietățile lui curative și nu vrea că respirația să-i fie urât mirositoare trebuie să tăie sau să zdrobească cățeii de usturoi, să-i pună într-o lingură și să-i înghită cu apa, astfel, conținutul va ajunge direct în stomac. Dacă nu s-a rezolvat problemă, mesteca câteva frunze de pătrunjel sau busuioc pentru a mai reduce din miros.
Sperăm că v-a plăcut articolul nostru și vă mai așteptăm pe site!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu