Nutriționiștii recomandă să consumăm în special fructele și legumele din zonele de unde am crescut sau se trage familia noastră de generații. Cu alte cuvinte, dacă suntem români, să consumăm dominant alimente de pe meleagurile noastre și doar din când în când să variem cu fructe sau legume de import, pentru că suntem adaptați genetic să consumăm alimente din zonele în care am crescut.
De asemenea, este recomandat să consumați legumele și fructele în sezonul lor. Sunt ușor de procurat din piață, sunt proaspete și nu au fost tratate pentru a rezistă mai mult pe raft. În plus, organismul nostru este în armonie cu natură și nevoile nutriționale sunt în concordanță cu anotimpul în care ne aflăm.
Martie
În luna martie apăr deja urzicile, pe care le putem culege chiar noi din păduri sau le luăm din piețele agro-alimentare. În această perioadă mai puteți consumă: leuștean, leurdă, untișor, rucolă românească (adică frunze de păpădie), lobodă, spanac, salată verde, usturoi verde, ceapă verde, mărar, lăptucă.
Aprilie
În această luna mentă este deja crescută, apăr corcodușele și merele verzi. Se poate consumă compot sau suc de mere. Apăr și celelalte fructe, perele etc. Ridichiile roșii sunt deja în grădină, dar le puteți consumă și mai devreme din solar.
Mai
Deja putem consumă roșii, castraveți, vinete, ardei, țelină, morcovi, ceapă, mazăre, fasole verde, sfeclă roșie, pastranac, gulii, rozmarin, flori de șoc, chiar și busuioc și muguri de brad în a două jumătate a lunii. Fructele din această perioadă sunt cele timpurii, cum ar fi cireșele de mai, caisele timpurii, merele, corcodușele, perele, căpșunele, chiar zmeură dacă este vreme caldă.
Sperăm că v-a plăcut lista noastră și va mai așteptăm pe site-ul nostru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu