Renunta la dulciuri mancand pere delicioase si bogate in vitamine

              
                  Renunta la dulciuri mancand pere delicioase si bogate in vitamine

 Revin astăzi cu un nou fruct delicios de toamnă, perele. Perele sunt printre cele mai zemoase și aromate fructe care aparțin acestui sezon. Eu profit de această ocazie și le consum cu drag în diferite combinații, în deșerturi dar și în starea lor naturală. Perele sunt fructe foarte bogate în vitamine și în săruri minerale  fiind astfel o sursă importantă de fibre, vitamină C, cupru și vitamină K.  Aceste fructe  au capacitatea de a regla cantitatea de glucoză din sânge și de aceea sunt recomandate spre consum diabeticilor dar și  celor care vor să urmeze o dietă. 
 Perele asigură bună funcționare a sistemului imunitar, mai ales în acest sezon rece când de acest lucru avem cea mai mare nevoie. Eu recunosc că îmi place să le consum cel mai mult în deșerturi, sunt niște fructe foarte accesibile că preț pe care le puteți găsi foarte ușor. Vă recomand și vouă să încercați un deșert cu pere și atunci o să va convingeți de gustul lor  aromat. 

Cand viata iti da lamai faci limonada

  • Cand viata iti da lamai faci limonada

Știți și voi că toți medicii ne recomandă să bem mainim 2 litri de apă zilnic, așa că eu m-am hotărât să adaug puțin gust acestei recomandări și să adaug în apa pe care o beau pe parcursul unei zile, lămâie. Acest mic truc te ajută să bei mai multă apa dacă ai probleme la acest capitol dar tot odată aduce și multe alte beneficii. Niște simple picături de lămâie stoarse proaspăt în paharul cu apă pot face minuni, asigură un  aport crescut de calciu, potasiu, vitamina A, C,  și  pe lângă asta ajută la prevenirea colesterolului tinaind sub control nivelul acestuia. Apa cu lămâie conferă o senzație de sațietate pe termen lung și astfel ajută și la pierderea în greutate. 
 Vă îndrum și pe voi să adăugați lămâia în lista alimentelor preferate și să  încercați să o consumați cât mai des  deoarece este un fruct la îndemână oricui și foarte accesibil care aduce tot odată și numeroase beneficii asupra organismului, fiind și foarte ușor de consumat în diverse asocieri. 

Rodia fructul pasiunii creste in popularitate si in Romania

Rodia fructul pasiunii creste in popularitate si in Romania

 în această nouă postare am decis să va povestesc puțin despre ultimul fruct pe care l-am consumat cel mai mult în ultima vreme, este vorba despre rodie. Mie îmi plac foarte mult rodiile datorită gustului puțin înțepător dar și datorită faptului că o pot consuma și sub formă de suc. Sucul de rodie este unul dintre cele mai nutritive sucuri naturale, acesta poate fi păstrat în frigider și până la trei zile, însă puteți adaugă rodie și în diverse mâncăruri calde, salate sau deșerturi. 

 Rodia este extrem de bogată în nutrienți aceasta are puține calorii și este plină de vitamine că vitaminele B, vitamină C, vitamină E, vitamină K și minerale: sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu și acid folic fiind astfel un aliment foarte benefic pentru organismul nostru. Rodia este unul din fructele recomandate în acest sezon datorită conținutului ridicat de antioxidanți, așadar va recomand și vouă să o includeți în alimentația vostra. 

Gutuile cel mai bun fruct si delicios pentru anotimp de iarna

Gutuile cel mai bun fruct si delicios pentru anotimp de iarna

Se spune despre gutui că acestea reprezintă un adevărat izvor de sănătate pentru organism fiind recunoscute pentru proprietățile numeroase pe care le dețin. Eu recunosc că sunt un adept al acestor fructe datorită aromei inconfundabile și că îmi place perioada aceasta a sezonului rece în care le pot găsi la tot pasul și le pot consuma în stare proaspătă.
 Prefer să consum gutui nu numai pentru aroma și mirosul plăcut dar și pentru faptul că acestea aduc un aport de vitamine care cresc imunitatea și sunt esențiale pentru acest sezon al virozelor, din câte știu gutuile au un conținut foarte bogat de vitamine și minerale: vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP, provitamina A, calciu, fosfor, fier, cupru, sulf, potasiu și sodiu, ceea ce le face să prezinte un loc important în medicina naturista fiind utilizate datorită numeroaselor proprietăți pe care le dețin. Recomand consumul acestor fructe, nu numai pentru că se află printre lista preferatelor mele dar și pentru faptul că se pot realiza tot felul de combinații simple prin care pot fi servite, de la starea lor naturală până la deșerturi sau chiar feluri principale.

Pastrati un stil de viata sanatos mancand mere

Pastrati un stil de viata sanatos mancand mere

 
 V-ați dat seama până acum cât de benefic poate fi un măr după o masă bogată în calorii? Eu vă mărturisesc că astăzi a fost una dintre acele zile în care mi-am reamintit aceast lucru important. Cum ? Foarte simplu, după ce am servit masa am simțit nevoia de a mânca ceva dulce însă nu m-am rezumat la ciocolată sau alte minunății și am ales să consum un măr verde proaspăt, acest lucru mi-a redat un aport de energie și astfel nu am mai simțit acea senzație de stomac prea plin care îți aduce de asemenea și o stare de disconfort.
 Cu toții știm că organismul nostru are nevoie de vitamine și substanțe nutritive pentru a funcționa într-un mod cât mai sănătos, pe unele dintre cele mai importante le regăsim și în mere, acestea sunt vitamine precum vitamina A, B1, B2, C și substanțe nutritive ca magneziu, fosfor, fier și potasiu, mărul fiind astfel un adevărat depozit de substanțe hrănitoare. De aceea eu prefer să consum zilnic mere, chiar dacă în majoritatea perioadelor le procur din piață încerc să le aleg pe cele care încă mai păstrează acel gust autentic care te face să îți reamintești de vacanțele la țara din copilărie.